Nieuws

Coronatijden voor de ruiters

De coronatijd, een bizarre maar vooral onwerkelijke tijd. Wat mag wel en wat mag er niet meer? Overal moet je over nadenken en alles wat zo normaal was, is veranderd. Dan besef ik mij toch maar al te goed hoe fijn de paardensport is, waarbij je thuis nog verder kan trainen. De vereniging had aan de hand van de maatregelen van de regering al snel besloten om de gezamenlijke lessen stop te zetten. Daarnaast hebben wij onze jaarlijkse paas- en pinksterconcoursen helaas niet kunnen organiseren. Onze instructrices hebben hier op een mooie en uiteraard veilige manier op ingespeeld door individuele lessen aan te bieden, waardoor wij als ruiters en ook onze paarden en pony’s in conditie bleven.

Gelukkig kennen wij op dit moment weer betere tijden en zijn de lessen weer in volle gang. Op de maandag rijden de ponyruiters dressuur, op de dinsdag de paardenruiters, op de woensdag de menners en op de donderdag zijn de springlessen. De 1,5 meter regel is in de paardensport geen probleem en de verdere richtlijnen worden strikt nageleefd. Als het allemaal weer is toegestaan, kom dan zeker een keer langs om te kijken!

Graag zouden wij als vereniging een meet-en beoordelingsmoment willen organiseren, bijvoorbeeld door het rijden van een proef of parcours. Deze meet-en beoordelingsmomenten geven de ruiters de mogelijkheid om te zien waar ze staan in opleiding/training door het halen van winstpunten. Er is hierbij geen klassement en er zullen geen prijzen zijn, omdat het geen wedstrijd is. Deze meetmomenten hebben louter een educatief- en trainingsdoel. Wij denken dat het goed is voor de sport om deze momenten te organiseren voor de conditie, het plezier, je doelen, het ritme, ofwel voor de gezondheid van mens en dier.

Wij hopen dat de vereniging snel weer kan functioneren zoals voorheen, zodat we weer van alles kunnen organiseren zoals crosslessen, ponykamp, buitenritten, wedstrijden, jaarlijkse bbq en nog heel veel meer.

Blijf allen gezond en geniet van de dingen die je nog WEL kan doen!

Tot snel,

Hamelandse Ruiters.

Reacties uitgeschakeld voor Coronatijden voor de ruiters